|

Benvolguts/des,
Em plau explicar-vos, les darreres novetats de l’espai de migdia.
A començament d’aquest trimestre, s’ha jubilat la Loli, la cuinera dels darrers anys de l’escola i ha vingut com a cuinera la Raquel, que ja feia anys que treballava amb nosaltres, de cuinera en menjadors escolars i en llars d’infants. També s’ha jubilat la Montserrat, que era ajudant de cuina. Aquestes dues jubilacions, ens han permès ajustar el preu del menjador, que com heu vist ha baixat 0,33€ diaris. Ara, estem en un petit període d’adaptació del nou equip de cuina, però estem segurs que en pocs dies tot rutllarà perfectament.
També us volíem explicar algunes novetats:
Hem substituït els iogurts individuals per iogurt a granel, amb la intenció de reduir el consum d’envasos de plàstic, al mateix temps que aprofitant que el iogurt que portem a granel de la Fageda és tipus grec i menys àcid, podem reduir/eliminar el sucre.
Aquest trimestre també hem introduït també un canvi important, en lloc de menjar cada dia la mateixa fruita tots els nens/es, aprofitant la oportunitat que ens dona el projecte del Servim-nos com a Casa, posem al mig de la taula, la fruitera amb la varietat de fruita que tocaria aquella setmana, i mentre quedi varietat, poden escollir la fruita que els hi ve de gust cada dia. Amb aquest nou projecte, per un costat treballem la oportunitat de poder escollir la fruita que els ve de gust, però també el fet que si a finals de setmana hi ha menys varietat o fins hi tot només queda un tipus de fruita, entenem que cal menjar del tipus que queda, fins que arriba la fruita dels dies següents. La nostra valoració dels dies que portem amb aquesta nova manera de menjar la fruita, és molt positiva.
Hem recuperat també, una vegada superat l’impediment per causa de la pandèmia, l’ús del tovalló de roba, i properament mirarem de recuperar també l’ús de les estovalles també de roba.
També us volia explicar, que segurament aquest trimestre, iniciarem com a prova pilot, el nou protocol que s’està treballant amb els departaments d’educació i salut sobre el malbaratament alimentari. El fet que 7 i TRIA formi part del grup assessor d’aquet projecte, ens permet poder començar les proves pilots en alguna de les nostres escoles, i hem quedat amb la Comissió de menjador que ho podrem fer a la vostra. Tot i que com que tenim molt incorporat el projecte del Servim-nos com a Casa, el malbaratament és molt i molt poc, ens servirà però, per comprovar que donant als vostres fills/es la possibilitat de mesurar el seu grau de sacietat i posant-se al plat la mesura que han de menjar, el malbaratament, pràcticament desapareix.
Seguim com ja fa 2 cursos amb el consum sempre de peix fresc, i segurament aquest mateix curs, i sense augment de cost, us podrem oferir tota la verdura i fruita ecològica.
A més, pel que fa al lleure del temps educatiu de migdia, continuem treballant de forma participativa amb els infants, el projecte El menjador que jo somio, un projecte de dinamització de patis basat en l’autogestió com a eina metodològica. Treballem amb comissions d’infants perquè puguin decidir quina és l'activitat que volen fer després de dinar i imaginar-la, dissenyar-la, crear-la i gaudir-la.
Rebeu una cordial salutació,
Oriol Carbonell
Gerent de 7 i TRIA
|
|