Destaquem!!!

 

 

 

El projecte educatiu ‘Servim-nos com a casa’ transforma els menjadors escolars en espais per adquirir bons hàbits alimentaris i d’autonomia

 

  • La iniciativa de l’empresa 7 i TRIA dóna autonomia als nens i nenes que assumeixen responsabilitats i adquireixen bons hàbits alimentaris en el moment del menjador escolar
  • Aquest curs 2016-2017 la nova metodologia funciona amb èxit amb 7.000 alumnes de trenta escoles i s’estudia portar el projecte a més centres

 

El projecte educatiu Servim-nos com a casa neix per ajudar a transformar els menjadors escolars en una escola de salut en què s’adquireixen bons hàbits alimentaris. La iniciativa, implantada en fase de proves, per l’empresa 7 i TRIA a trenta escoles de Catalunya des del curs passat, continua creixent a noves escoles aquest curs 2016-2017. Servim-nos com a casa és un nou projecte educatiu que es fonamenta en el fet que els nens i nenes se serveixen a si mateixos o entre ells en l’espai de menjador escolar. Aquest hàbit potencia el procés de creixement i adquisició d’autonomia dels infants en el moment de l’àpat creant un espai d’aprenentatge, convivència i participació on els nens i nenes són els actors principals de l’acció educativa. La proposta cerca un menjador més participatiu on en l’actualitat 7.000 nens i nenes de Catalunya, a més de gestionar el seu temps de lleure, són actius en la gestió del seu àpat diari.

Autonomia i relació social

La iniciativa ajuda els infants a tenir un major benestar emocional perquè esdevenen protagonistes de l’acció educativa del menjador escolar. En primer lloc perquè servint-se ells mateixos guanyen en autonomia i en segon lloc es fomenta la cohesió de grup i es potencia la relació amb els companys i companyes. El projecte funciona amb èxit a tots els centres en què s’aplica i compta amb la implicació de l’equip de monitoratge i de cuina, l’escola i la família, que són tots i cadascun d’ells una part activa de l’engranatge. Els infants estan acompanyats en aquest temps d’aprenentatge en què els monitors i els equips de cuina passen a ser referents i els orienten.

 

 

 

Punt de partida

L’any passat l’Agència de Salut Pública de Catalunya va presentar el document Acompanyar els àpats dels infants. Consells per a menjadors escolars i per a les famílies, que va tenir un ampli ressò en el sector de l’educació. Des de l’empresa 7 i TRIA es van recollir les propostes del document i s’ha treballat amb nutricionistes i pedagogs per donar forma al projecte Servim-nos com a casa. La iniciativa s’articula a partir de la pedagogia invisible que treballa de forma implícita aquells actes que, sense adonar-nos-en, comporten l’aprenentatge de continguts, procediments i actituds i la pedagogia de l’exemple com a eina que posa l’accent en l’actitud i en la comunicació de l’educador com a referent per assolir la seguretat afectiva que necessiten els infants.

 

7 i TRIA elabora una revista trimestral que lliure a les famílies. En aquesta hi poden trobar respostes sobre pedagogia, dietètica i salut, a més de tenir per mesos els menús de tot el trimestre i les propostes pels sopars.

   

Revista

curs 2016-2017

Descarrega-la

   

 

Des del departament de formació de 7 i TRIA volem remarcar la importància de comptar amb una bona formació dins l’entorn laboral , amb això no descobrim res de nou , però volem fer evident la nostra preocupació per millorar la qualitat formativa que oferim als nostres treballadors/es.

El Pla formatiu de 7 i TRIA inclou una proposta de formació àmplia, variada i actualitzada, ajustant-se a les diverses necessitats dels diferents col·lectius professionals que formen part de l'empresa. D'aquesta manera podem oferir formació que s'adapti al lloc de treball que ocupa cada treballador/a.

Amb aquest pla formatiu volem aconseguir que els treballadors de 7 i TRIA adquireixin coneixements, tècniques, instruments i metodologies que permetin reflexionar sobre una mirada integrada entre tots els membres que formen part d’aquest procés educatiu. En aquest sentit, l’objecte de la formació és oferir una aprenentatge continuat, polivalent, flexible i de qualitat vinculat a la creativitat, l’emprenedoria, la innovació i la capacitat de donar resposta a una tasca cada vegada més qualificada.

La nostra proposta formativa es planifica i dissenya sota criteris de qualitat i s’apropa al context educatiu actual, canvi continu i apropament de la formació a la persona en el lloc de treball.

Aquest curs 2014/15, aprofitant l’ampli ventall de possibilitats que ens donen les xarxes socials i, amb l’objectiu d’agilitzar la difusió dels cursos que oferim als nostres treballadors/es trobareu la informació actualitzada als canals 2.0 de 7 i TRIA:

http://blog.7itria.cat/category/formacio-2/

https://www.facebook.com/7itria

A partir d’ara, us animem a seguir-nos a través de les xarxes socials per potenciar la formació continuada i donar-vos l’oportunitat de millorar i perfeccionar en el vostre dia a dia.


Des de 7 i Tria, creiem que el menjador escolar ha d'apostar per un servei integral que englobi des de contractació, gestió i seguiment de l'equip de monitoratge, de l'equip de cuina i la gestió pròpia del servei.
La contractació pot ser:




L'acte de menjar i seure a taula en col·lectivitat forma part del procés educatiu dels infants. 7 i Tria es fa ressò dels canvis soferts en la nostra societat i proposa un temps de migdia on el nen/a sigui l’eix fonamental del servei, tot tenint en compte la col.laboració amb les families i amb la línea pedagógica del centre.

La nostra és una tasca conjunta, on tots participem per tal d’oferir al nen/a una nutrició equilibrada i un desenvolupament personal autònom.



Des de 7 i Tria, apostem per un projecte pedagògic emmarcat dins de tres àrees d'intervenció educativa :

  • Àrea de nutrició i dietètica: alimentació
  • Àrea de socialització: hàbits, normes i valors
  • Àrea de lleure i oci: jocs i activitats
a

menjador_3

C/ Carretera de Barcelona, 83
08740 Sant Andreu de la Barca
Baix Llobregat

Tel. 93 682 10 43
Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Empresa certificada per a les activitats de:

  • Disseny i desenvolupament de projectes educatius i d’alimentació
  • Gestió i prestació de serveis de cuina i càtering
Scroll to top
Fem servir cookies per millorar la nostra plana WEB i la vostra experiència fent-la servir. Al navegar per ella, comprenem que accepteu l'ús que fem de les cookies. Més informació.