Durada: 15 hores. Formadora: ESCOLA EFA

Saps què són les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries? Vols aprofundir en recursos i coneixements per a poder acompanyar infants i joves amb AIA’s?

Aquesta formació ens aportarà els conceptes bàsics, la legislació vigent i la informació alimentària, així com una part pràctica amb la finalitat de tenir consciència de tots els aspectes rellevants quan a la teva feina manipules aliments o estàs amb persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

En aquest curs aprendràs a detectar i resoldre situacions de risc, així com a elaborar menús o recomanar opcions que s’adaptin a les necessitats alimentàries d’aquelles persones amb aquest tipus de problemàtiques.

 

Objectius

  • Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la restauració col·lectiva per a la prevenció de reaccions adverses.
  • Conèixer els requeriments de la legislació específica.
  • Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.

Continguts 

  • 1. Conceptes generals
  • Reaccions adverses a aliments: classificació
  • Intoleràncies
  • Al·lèrgies
  • L'anafilaxia
  • Situacions de risc
  • On trobem els al·lèrgens.
  • 2. Legislació sobre Informació Alimentària
  • Reglament UE 1169/2011
  • RD 126/2015
  • 3. Gestió de risc
  • Principis bàsics
  • Diagrama de gestió
  • Bones pràctiques
  • Contaminació creuada
  • Cartes i menús.

 

 

 

C/ Carrer del Riu Anoia, 42-54
08820 El Prat de Llobregat
  Tel. 93 682 10 43
Correu electrònic: 

Empresa certificada per a les activitats de:

  • Disseny i desenvolupament de projectes educatius i d’alimentació
  • Gestió i prestació de serveis de cuina i càtering
Scroll to top