Ens formem
Durada: 15 hores. Formadora: ESCOLA EFA
Saps què són les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries? Vols aprofundir en recursos i coneixements per a poder acompanyar infants i joves amb AIA’s?
Aquesta formació ens aportarà els conceptes bàsics, la legislació vigent i la informació alimentària, així com una part pràctica amb la finalitat de tenir consciència de tots els aspectes rellevants quan a la teva feina manipules aliments o estàs amb persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
En aquest curs aprendràs a detectar i resoldre situacions de risc, així com a elaborar menús o recomanar opcions que s’adaptin a les necessitats alimentàries d’aquelles persones amb aquest tipus de problemàtiques.
Objectius
- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la restauració col·lectiva per a la prevenció de reaccions adverses.
- Conèixer els requeriments de la legislació específica.
- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.
Continguts
- 1. Conceptes generals
- Reaccions adverses a aliments: classificació
- Intoleràncies
- Al·lèrgies
- L'anafilaxia
- Situacions de risc
- On trobem els al·lèrgens.
- 2. Legislació sobre Informació Alimentària
- Reglament UE 1169/2011
- RD 126/2015
- 3. Gestió de risc
- Principis bàsics
- Diagrama de gestió
- Bones pràctiques
- Contaminació creuada
- Cartes i menús.
Inscripcions
Pagar sempre fa mal
Portal Treballadors
Pagar sempre fa mal